top of page

Darmklachten

Opgeblazen gevoel, onregelmatige ontlasting en buikpijn zijn allemaal signalen dat je darmen niet goed werken. Maar ook vermoeidheid en eczeem kunnen klachten zijn die voortkomen uit niet goed functionerende darmen. 

 

De juiste vertering van je voedsel is de basis van je gezondheid. Immers uit het eten haalt je lichaam alle nodige brandstoffen, bouwstoffen, vitamines en mineralen om goed te kunnen functioneren. 

Je darmen bestaan grofweg uit een darmmicrobioom en je darmwand. Je darmmicrobioom is de diversiteit aan darmbacterien in de je darmen. Je hebt goede en slechte darmbacterien en die horen mooi in balans te zijn. Hoe gevarieerder je eet, hoe meer kans dat je darmmicrobioom gezond is. Daarnaast is je darmwand de poortwachter naar de rest van je lichaam en onderdeel  van je immuunsysteem. Jouw darmwand houdt de schadelijke stoffen tegen en laat de goede stoffen zoals vitamines en mineralen door. Door verkeerde voeding, intoleranties of allergieen kan je darmwand beschadigt raken en dit veroorzaakt een variatie aan klachten.

Wil jij werken aan de basis van jouw gezondheid? Maak dan direct een afspraak. 

bottom of page